Nyheder 2020

Vi deler nogle af de store ting som sker i vores start-up – vi er i gang med at teste hvilke forretningsmodeller som virker for os. Undervejs får også en mulighed for at skrive nogle blog indlæg om vores passion for cirkulær økonomi, bæredygtige materialer, inspirerende læring, det gode håndværk og designthinking.

KADK logo

Musiconcrete er udtaget som case-virksomhed på KADK

På designskolen interesserer de sig både for cirkulær økonomi og strategisk design. De ved også, ligesom vi, at forandringer skaber man ikke alene – dem løser man sammen. Derfor laver de tværgående gruppeforløb – blandt andet med fokus på forretningsmodeller. Vi er begejstret og beæret over at være blevet udvalgt som case-virksomhed. Forløbet strækker sig over 6 uger – hvor 2 hold studerende skal løse en udfordring som vi har stillet dem.

Stay tuned… hvis du er nysgerrig kan du læse mere om deres forløb her

teknologipagten-big-logo

Musiconcrete deltager i Teknologipagten

Vi er blevet optaget i Teknologipagtens projektsamarbejde. Vi har sammen med Roskilde Tekniske Skole formuleret projektet “Fremtidens håndværkere og ingeniører genanvender byggematerialer – et brobygningsprojekt mellem folkeskolernes 6.-8. klasser og EUX”.

Nu skal vi i gang og vi glæder os – spred gerne det glade budskabet til folkeskolerne.

Du kan læse mere om Teknologipagten her

Eux’ernes byggeprojekt

Eux’erne på grundforløb 1 har i efteråret bygget siddemøbler af bl.a. genbrugsbeton.

Opgaven er stillet af Roskilde Kommune, og eleverne har samarbejdet med Musiconcrete og DTU Byg.

Se videoen og hør hele historien – fra design og planlægning til produktion og indvielse i Latinerhaven ved Roskilde Domkirke og Roskilde Gymnasium. Daniel Prehn, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, klippede snoren, da stolene blev indviet.

Læs mere om eux – den erhvervsfaglige studentereksamen:
👉 www.rts.dk/eux

Slået op af Roskilde Tekniske Skole i Tirsdag den 5. november 2019

EUX – skoleforløb for nye studerende

Her var vores formål at øge bevidstheden hos de studerende på grundforløbet ved erhvervsfagene på EUX Roskilde omkring værdien af at inkorporere genanvendelse, bæredygtighed og cirkulær økonomi i udviklingen af nye produkter først under deres introforløb og senere i deres uddannelse.

Musiconcrete har som formål at bygge bro mellem design, forskning og produktion, da tværfaglighed er en forudsætning for at skabe nye kreative miljøløsninger. Vi kan se at denne bro mangler i de produkter som fremstilles i dag. Vi vil gerne styrke muligheden for at design, funktion, håndværk samt genanvendelse eller genbrug af materialer går hånd i hånd i fremtidens produkter.

Vi bidrager med alt vores viden om Cirkulær Økonomi, og bæredygtighed sammen med de studerende – der får stillet opgaven – lav et siddemøbel i genanvendt beton der kan bruges i Roskilde kommunes offentlige parker og pladser. Vi skal arbejde med kommunikation og Design thinking – fx det at bygge i moduler, der kan indeholde forskellige materialer, der kan skilles ad. Men også med fokus på farver, overflader, produkt naming, nudging og adfærdsdesign.

Bæredygtighed i fremtidens udemøbeldesign

Vi uddelte en præmie på 1000,- kr til gruppe nummer 8. For den bedste brug af verdensmålene til, at fremstille et siddemøbel som er godt for mennesker og natur.

Rabalder 2019 – Kulturfestival

31. august fester vi igennem med en beton-workshop for alle aldre. Der bliver mulighed for selv, at prøve betonens mange muligheder af i miniskala. Nysgerrige gæster kan også høre mere om hvad er beton? Hvordan gør vi den ”grønnere”? Og hvad er vores bud på hvad der kunne blive støbt med den genanvendte beton fra de nedrevne haller på Musicon? Skal vi lave rekreative, legende eller kunstneriske uderum.

Læse mere om Rabalder Festivalen her

Fotograf: Musiconcrete

Global Goals Tour

18. maj deltog Musiconcrete i Global Goal Tour på Stændertorvet i Roskilde, med fokus på Verdensmål nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”. Vi viste eksempler på betonprøver og vi talte om genanvendt beton. Vi spurgte borgere i Roskilde, “hvilke scenarier” der kan være interessante, at få udviklet med den genanvendte beton fx. på Musicon.