Nyheder 2020

Vi deler nogle af de store ting som sker i vores start-up – vi er i gang med at teste hvilke forretningsmodeller som virker for os. Snart vil vi også begynde at skrive blog indlæg om vores passion for cirkulær økonomi, bæredygtige materialer, inspirerende læring, det gode håndværk og design thinking. Vi bliver nemlig klogere af at formidle vores viden.

flotte-funktionelle-og-baeredygtige-siddemobler_0
teknologipagten-big-logo

Musiconcrete deltager i Teknologipagten – projektforløb for 8, 9 og 10 klasse

Vi har sammen med Roskilde Tekniske Skole formuleret projektet “Fremtidens håndværkere og ingeniører genanvender byggematerialer – et projekt mellem folkeskolernes 8-10. klasser og EUX”. Du kan læse mere om Teknologipagten her

Elever fra Roskilde prøver kræfter med genbrugsbeton

Indtil videre er fem skoler i Roskilde med: Lindebjergskolen, Margretheskolen, Tjørnegårdskolen, FGU og TiendeklasseCenter Roskilde

Unge i Roskilde kan blive klogere på grøn omstilling og selv være med til at teste opskrifter på blanding af genanvendt beton i et brobygningsforløb til efteråret.

Forløbet henvender sig til elever fra 8.—10. klasse foregår på Roskilde Tekniske Skole hedder ”Fremtidens håndværkere og ingeniører genanvender byggematerialer” og tager afsæt i at verden styrer mod mangel på sand og grus i løbet af få årtier.

Forløbet tager imod de første folkeskoleelever i midten af september. Udgangspunkt bliver Roskilde Kommunes projekter med cirkulær omstilling i Musicon-bydelen. Her er der netop opført to nye ressourcepladser med genbrugsbeton fra områdets gamle industrihaller. Og senere på året tester Musiconcrete og Roskilde Kommune holdbarheden af genanvendt og ny beton i nystøbte udemøbler.

Samarbejde med Rosklilde Kommune og DTU ZeroWaste byg

Fotograf: DTU ZeroWaste Byg

Musiconcrete forvandler forskning og knust beton til både læring og siddemøbler.

Vi fortæller historien og forklarer teorien bag ressource mangel og cirkulær økonomi. Snart laver vi også praktiske workshops på Roskilde Tekniske skole med fokus på viden om materialer, håndværk og design. Målet er at få især unge til at forstå og bruge tankerne bag cirkulær økonomi. Det vil sige, hvordan og hvorfor vi skal genanvende brugte materialer på en bæredygtig måde.

Vi samarbejder med forskere på DTU ZeroWaste Byg. De leverer opskrifterne, og vi har ideerne der formidler tankerne fra cirkulær økonomi, stedets historie sammen med forskernes resultater. Forhåbentlig kan det give inspiration til dem som skal lave fremtidens løsning på nutidens ressource mangel.

Vi bor i den nye kreative bydel Musicon. Før var der en betonfabrik. Nu bruger vi betonen til at skabe nye uderum til oplysning, fornøjelse og glæde. Roskilde Kommune har givet os fem tons beton fra fabrikken til vores projekt. I løbet af 2020 skal de to bunker knust beton genopstå i nye former.

Snart invitere vi til indvielse af et nyt byrum som består af testbænke i genanvendt og ny beton på Musicon. Og så kan børn og voksne sidde og lege på udemøblerne, mens forskerne fra DTU studerer betonens holdbarhed og styrke, stay tuned.

Vil du inviteres til indvielsen, så skriv en mail.

KADK logo

Musiconcrete er udtaget som case-virksomhed på KADK

På designskolen interesserer de sig både for cirkulær økonomi og strategisk design. De ved også, ligesom vi, at forandringer skaber man ikke alene – dem løser man sammen. Derfor laver de tværgående gruppeforløb – blandt andet med fokus på forretningsmodeller. Vi er begejstret og beæret over at være blevet udvalgt som case-virksomhed. Forløbet strækker sig over 6 uger – hvor 2 hold studerende skal løse en udfordring som vi har stillet dem.

Stay tuned… hvis du er nysgerrig kan du læse mere om deres forløb her

Eux’ernes byggeprojekt

Eux’erne på grundforløb 1 har i efteråret bygget siddemøbler af bl.a. genbrugsbeton.

Opgaven er stillet af Roskilde Kommune, og eleverne har samarbejdet med Musiconcrete og DTU Byg.

Se videoen og hør hele historien – fra design og planlægning til produktion og indvielse i Latinerhaven ved Roskilde Domkirke og Roskilde Gymnasium. Daniel Prehn, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, klippede snoren, da stolene blev indviet.

Læs mere om eux – den erhvervsfaglige studentereksamen:
👉 www.rts.dk/eux

Slået op af Roskilde Tekniske Skole i Tirsdag den 5. november 2019

EUX – skoleforløb for nye studerende

Her var vores formål at øge bevidstheden hos de studerende på grundforløbet ved erhvervsfagene på EUX Roskilde omkring værdien af at inkorporere genanvendelse, bæredygtighed og cirkulær økonomi i udviklingen af nye produkter først under deres introforløb og senere i deres uddannelse.

Musiconcrete har som formål at bygge bro mellem design, forskning og produktion, da tværfaglighed er en forudsætning for at skabe nye kreative miljøløsninger. Vi kan se at denne bro mangler i de produkter som fremstilles i dag. Vi vil gerne styrke muligheden for at design, funktion, håndværk samt genanvendelse eller genbrug af materialer går hånd i hånd i fremtidens produkter.

Vi bidrager med alt vores viden om Cirkulær Økonomi, og bæredygtighed sammen med de studerende – der får stillet opgaven – lav et siddemøbel i genanvendt beton der kan bruges i Roskilde kommunes offentlige parker og pladser. Vi skal arbejde med kommunikation og Design thinking – fx det at bygge i moduler, der kan indeholde forskellige materialer, der kan skilles ad. Men også med fokus på farver, overflader, produkt naming, nudging og adfærdsdesign.

Bæredygtighed i fremtidens udemøbeldesign

Vi uddelte en præmie på 1000,- kr til gruppe nummer 8. For den bedste brug af verdensmålene til, at fremstille et siddemøbel som er godt for mennesker og natur.

Læs mere på Roskilde Tekniske Skole her

Læs artiklen på Sjællandske nyheder her

Rabalder 2019 – Kulturfestival

31. august fester vi igennem med en beton-workshop for alle aldre. Der bliver mulighed for selv, at prøve betonens mange muligheder af i miniskala. Nysgerrige gæster kan også høre mere om hvad er beton? Hvordan gør vi den ”grønnere”? Og hvad er vores bud på hvad der kunne blive støbt med den genanvendte beton fra de nedrevne haller på Musicon? Skal vi lave rekreative, legende eller kunstneriske uderum.

Læse mere om Rabalder Festivalen her

Fotograf: Musiconcrete

Global Goals Tour

18. maj deltog Musiconcrete i Global Goal Tour på Stændertorvet i Roskilde, med fokus på Verdensmål nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”. Vi viste eksempler på betonprøver og vi talte om genanvendt beton. Vi spurgte borgere i Roskilde, “hvilke scenarier” der kan være interessante, at få udviklet med den genanvendte beton fx. på Musicon.